Shutterstock

Nieuws Stikstofcrisis

Als het aan de NMV ligt, komt er een kort geding

22 Juli 2020 - Erik Colenbrander

Gisteren heeft overleg plaatsgevonden tussen partijen uit de agrarische belangenbehartiging en het ministerie van Landbouw. Daaruit trekt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond de conclusie dat overleggen geen enkele zin meer heeft.

Daarom schaart de vakbond zich achter het kort geding dat de stichtingen Agrifacts en Stikstofclaim hebben aangespannen tegen het ministerie van LNV.

Ongenoegen over opgestuurde informatie 
Het ministerie heeft de informatie opgestuurd die de stichtingen opeisten door te dreigen met een kort geding, maar de stichtingen zijn niet tevreden met de opgestuurde informatie, die niet voor publicatie bestemd was. "Transparantie en openheid ontbreken bij deze voermaatregel", constateren de stichtingen. De kort geding procedure wordt daarom voortgezet.

Bij monde van persvoorlichter Rudi Buis laat het ministerie van LNV weten dat het document waar de stichtingen om gevraagd hebben is opgestuurd. "Blijkbaar is dat niet genoeg. Dan wachten we het kort geding af."

Proces vertraging
De NMV is van oordeel dat het ministerie processen bewust vertraagt. "Het aanspannen van een kort geding is telkens uitgesteld, omdat LNV nog in gesprek is met de sector. Maar LNV levert geen cijfermatige onderbouwing, levert helemaal niets. Wanneer gesprekken met de sector het kort geding van de stichtingen in de wielen rijdt, is verder spreken niet verstandig. Het is nu tijd om de ruimte te geven aan het kort geding van de stichtingen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox