Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer Frankrijk toont herstel, Italië niet

19 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

De Franse melkaanvoer is zich enigszins aan het herpakken nadat de coronacrisis de melkproductie liet kelderen. De melkaanvoer ligt niet ver meer onder het niveau van vorig jaar. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de Italiaanse melkproductie, die ligt nog flink onder het niveau van vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Franse melkveehouders wisten over de maand juni 2.022 miljoen kilo melk te produceren. De productie ligt met een marginale afname van 0,4% niet ver onder het niveau van vorig jaar. Het ligt tevens op een vergelijkbaar niveau met het 5-jarig gemiddelde van 2.021 kilo melk. In vergelijking met de productie over de maand mei wordt er een fikse daling van 6,7% geconstateerd. Deze afname heeft te maken met de seizoensmatige trend gezien de melkaanvoer naar haar dal periode in september toe gaat werken.

Italië
Over de maand mei kwam de Italiaanse melkaanvoer uit op 980.28 duizend kilo. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ligt de melkaanvoer circa 2,8% lager. De melkproductie noteert wel 0,8% boven het 5-jarig gemiddelde. Wanneer de melkproductie wordt vergeleken met de productie van de voorgaande maand dan wordt er een afname van zo'n 3% geconstateerd. De melkaanvoer ligt weliswaar nog flink onder het niveau van vorig jaar, maar ligt procentueel wel minder lager dan vorige maand. Destijds lag de melkaanvoer maar liefst 7,4% lager dan vorig jaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden