pixinoo / Shutterstock.com

Inside Melk

Poolse melkproductie vergroot voorsprong

21 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

Poolse melkveehouders hebben de groei in melkaanvoer weer weten te herpakken nadat deze in april wat wegzakte. Over de maand juni ligt de melkaanvoer 4,6% hoger dan vorig jaar. De Duitse melkaanvoer komt slechts marginaal hoger uit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Poolse melkaanvoer kwam over juni uit op 1.070 kilo. De melkproductie ligt 4,6% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en zelfs 5,1% boven het 5-jarig gemiddelde. Wanneer er wordt vergeleken met de productie over de voorgaande maand dan wordt er een afname van 3,7% geconstateerd. Deze afname heeft te maken met de piek die de melkaanvoer jaarlijks in mei bereikt. Vorige maand lag de productie ook hoger dan vorig jaar, maar minder fors dan deze maand.

De Poolse melkproductie loopt over het eerste halfjaar van 2020 maandelijks voor op het niveau van vorig jaar. De grootste voorsprong werd behaald in februari, destijds lag de productie 6% boven het niveau van vorig jaar.

Duitsland
Duitse melkveehouders wisten over de maand juni in totaal circa 2.756 kilo melk te produceren. De melkaanvoer ligt met slecht een plus van 0,7% marginaal boven de aanvoer van vorig jaar, en het ook boven het 5-jarig gemiddelde van 2.736 kilo. In vergelijking met voorgaande maand is de melkproductie met bijna 4% gedaald. Dit is geen verwonderlijke ontwikkeling gezien de jaarlijkse trend.

De halfjaarlijkse Duitse melkproductie ligt ook marginaal boven het niveau van vorig jaar. Over de eerste 6 maanden van het jaar komt de productie 0,4% hoger uit dan vorig jaar, ondank een krimp in de veestapel van 2,5%. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden