Shutterstock

Inside Melkaanvoer

VS schroeft melkproductie op

21 Augustus 2020 - Eric de Lijster

De melkproductie in de Verenigde Staten is in juli flink opgeveerd. Aangemoedigd door stijgende melkprijzen is er in de afgelopen zomermaand nog nooit zo veel melk bij de fabrieken aangevoerd in de VS. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel Amerikaanse melkveebedrijven ook moesten anticiperen op een hittegolf, is in juli in de 24 meest belangrijke zuivelstaten van de VS een kleine 8,1 miljoen ton melk aangevoerd. Dit is ruim 1,5% meer dan in dezelfde maand in 2019. Daarmee herstelt de melkproductie verder van een kleine dip in mei, toen - onder meer als gevolg van de coronacrisis - de melkaanvoer onder ruim onder die van vorig jaar uitkwam.

Signalen waren er
In juni lag de melkproductie echter al weer 0,8% hoger dan in dezelfde maand in 2019, gevolgd door de extra plus de afgelopen maand. De signalen van een oplopende melkproductie waren al eerder daar. Na de coronadip is de Amerikaanse zuivelmarkt zich sterk aan het herstellen, met oplopende melkprijzen tot gevolg.

Zo werd begin deze maand al duidelijk, dat Amerikaanse melkveehouders minder koeien naar de slacht sturen en dus meer dieren aanhouden. Dat vertaalt zich nu in de hogere productie. De Amerikaanse melkveestapel in de 24 zuivelstaten komt uit op 8,83 miljoen dieren, 44.000 meer dan in juli 2019 en 2.000 meer dan in juni van dit jaar. De gemiddelde productie per koe ligt op 914,44 kilo, ruim 8,6 kilo boven het gemiddelde.

De melkproductie in de hele Verenigde Staten komt in juli uit op ruim 8,43 miljoen ton, eveneens een stijging van 1,5%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden