Shutterstock

Inside Melk

Melkseizoen in Nieuw-Zeeland gaat goed van start

28 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

De Nieuw-Zeelandse melkproductie heeft haar dieptepunt bereikt en zit weer in de lift. Tevens ligt de productie over juli hoger dan vorig jaar, een positieve uitkomst nadat de weersvoorspelling mogelijk tot andere resultaten zou kunnen leiden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Nieuw-Zeelandse melkproductie zit weer in een stijgende lijn nadat het jaarlijkse dieptepunt werd bereikt in juni. Over de maand juli werd er in Nieuw-Zeeland 286.000 kilo melk geproduceerd, een stijging van circa 24,3% in vergelijking met de voorgaande maand. Wanneer de melkaanvoer wordt vergeleken met dezelfde periode vorig jaar dan wordt er een plus van 4,4% geconstateerd.

Even was er de angst dat de weersomstandigheden een negatieve impact zouden hebben op de start van het melkseizoen. Na een periode van droogte werd er enorme regenval voorspeld, doorgaan valt er in juli seizoensmatig gezien het meeste regen. Gezien het feit dat de melkaanvoer toch hoger uitkomt dan vorig jaar lijkt dit te zijn meegevallen. De melkaanvoer zal de komende maanden verder oplopen, zoals dat seizoensmatig gebruikelijk is. Of de voorsprong bij 4% blijft, zal echter moeten blijken. 

Zuivelprijzen
Vorige week vond er in Nieuw-Zeeland weer een Global Dairy Trade plaats. Dit resulteerde in een negatief sentiment, de gemiddelde prijsindex daalde met 1,7%. Hiermee wordt er voor de derde week op rij een daling geconstateerd. De prijs van volle melkpoeder zakte met 2,2% tot $2.9636 per ton en noteert hiermee voor het eerst sinds februari weer onder de $3.000. De boterindex daalde met 2% en de prijs van Cheddar nam met maar liefst 3,6% af.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden