Shutterstock

Inside Melk

Europese melkprijzen krabbelen langzaam op

28 Augustus 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

De melkprijzen in Europa zitten weer in de lift, al gaat het stijgingstempo niet snel. In juli steeg de gemiddelde berekende melkprijs met 21 cent tot €32,51 per 100 kilo, zo blijkt uit de melkprijsvergelijking van LTO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met uitzondering van het Scandinavische Arla verhogen vrijwel alle verwerkers de melkprijzen. Het Fransen Danone voer met een plus van €1,90 de boventoon, al is dat gedeeltelijk te danken aan een seizoenstoeslag. LTO verwacht dat de melkprijzen in augustus verder aantrekken, gezien diverse verwerkers (als FrieslandCampina, DMK en Lactalis) voor die maand hebben verhoogd. Vergeleken met juli 2019 lag de gemiddelde melkprijs ruim €1 lager. Dit kan gezien worden als een effect van de coronacrisis.  

FrieslandCampina
De ranglijst over juli wordt aangevoerd door het Italiaanse Granarolo, zoals dat traditioneel gebruikelijk is. Zij betalen een melkprijs van €37,87 per 100 kilo. Het Franse Danone en het Finse Valio bekleden respectievelijk plek 2 en 3. FrieslandCampina presteert met €32 iets onder het gemiddelde, net als Arla. De Ierse verwerkers betalen iets meer dan €30. De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel is terug te vinden in de onderste regionen met een melkprijs van €28,73.

Klik hier om de melkprijzen van de Nederlandse verwerkers in te zien en te vergelijken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden