DOC Kaas

Inside Melk

DOC Kaas laat melkprijs staan in september

1 September 2020 - Wouter Baan

Na een stijging in augustus laat DOC Kaas de melkprijs voor september ongewijzigd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs blijft gelijk op €31 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,42% vet en 4,57% eiwit op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. De onderliggende vet- en eiwitprijs noteert €4,003 per kilo.

Daarmee blijft de uitbetaling ruim achter ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde en ook onder het niveau van vorig jaar september. Inclusief bonussen voor vlog, weidegang en duurzaamheid kan de melkprijs oplopen tot max €34,25 per 100 kilo.

Melkprijsvergelijker 
In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness scoort DOC Kaas kort boven de kale uitbetalingsprijs die de Scandinavische zuivelcoöperatie Arla voor de Nederlandse melkveehouders hanteert. Ook die bleef in september onveranderd. FrieslandCampina gaf maandag te kennen de melkprijs voor september te verlagen en houdt rekening met lagere referentieprijzen door een disbalans tussen vraag en aanbod op de zuivelmarkt.

Stabiele melkprijs? 
De verwachting van FrieslandCampina is enigszins opvallend. De prijzen van vaste zuivelfabricaten (als boter, kaas en melkpoeder) blijven weliswaar steken op lagere niveaus dan voor de coronacrisis, maar verlagingen liggen niet per se voor de hand, zo blijkt uit de trend die de DCA-noteringen schetsen. Op basis van de huidige zuivelmarkt is een stabiele melkprijs in het derde kwartaal het meest waarschijnlijk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden