Shutterstock

Inside Melk

Welke kaasmaker verhoogt de melkprijs?

3 September 2020 - Wouter Baan

Terwijl A-ware de melkprijs voor september voor de tweede keer op rij heeft verhoogd, heeft Cono Kaasmakers besloten de uitbetalingsprijs over augustus gelijk te houden. Hoe scoren de verwerkers in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van A-ware plust met 25 cent tot €32,37 per 100 kilo. Tel daar de verhoging van augustus bovenop dan kom je uit op €1,05. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness (kaal) beweegt de melkprijs richting die van FrieslandCampina die voor september een verlaging doorvoerde. Van de verwerkers die de melkprijzen vooraf bekend maken, is A-ware de enige die een plus doorvoert. Arla en DOC Kaas besloten eerder al onveranderd te blijven.

De uitbetaling binnen het Albert Heijn-concept loopt op tot maximaal €38,12, berekend bij 4,42% vet en 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Daarmee staat A-ware aan kop in de melkprijsvergelijker inclusief bonussen en premies.

Cono Kaasmakers 
Cono houdt de melkprijs over augustus gelijk op €33,38 per 100 kilo, nadat over juli wel een verhoging werd doorgevoerd. Desalniettemin blijft Cono in de melkprijsvergelijker (kaal) aan kop staan. Op basis van de zuivelmarkt zijn zowel een onveranderd als een lichte verhoging te verdedigen. Zowel A-ware als Cono leunen sterk op de kaasmarkt en die liet in de afgelopen maanden een stabiele ondertoon zien, waarbij in de afgelopen weken de weg naar boven weer is ingezet.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden