Agrifoto

Inside Voer

Vrachten nieuwe maïs melden zich op voermarkt

8 September 2020 - Jorine Cosse - 1 reactie

Op steeds meer plekken gaat de maïsoogst van start. Hier en daar dienen zich al nieuwe partijen aan op de voermarkt. Wat betekent dit voor de prijzen? Daarbij is er onder handelaren geïnventariseerd welk effect het weer van de afgelopen weken op de markt heeft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vrachten nieuwe maïs zorgen nog niet voor een prijsverandering bij de oude maïs. Waar de nieuwe oogst verkocht wordt tussen de €50 en €55 per ton, afhankelijk van droge stof en kwaliteit, gaan oude maïskuilen nog steeds voor zo'n €70 per ton van de hand. Het is de vraag of dit uiteindelijk wat voor de prijs gaat doen. Deze staat al sinds begin dit jaar als in beton gegoten op de €70 per ton. Dit beeld heeft zich in de afgelopen 5 jaar nooit eerder voorgedaan.

Stro en bierbostel
De stroprijs blijft net als vorige week gelijk op €120 per ton. Voor nu is er voldoende stro beschikbaar. Hier en daar nog wat oud stro, vanuit Duitsland komt er wat de grens over en ook vanuit Frankrijk wordt er nog aangevoerd. Handelaren geven wel aan dat het vinden van stro enigszins stroef verloopt, maar het is daarmee niet gezegd dat het stro-aanbod op dit moment te wensen over laat. Her en der moeten veehouders met wat minder doen dan ze graag zouden willen om iedereen te kunnen voorzien, maar dit gebeurt sporadisch.

De bierbostelprijs daarentegen zakt met €0,10 naar €2,60 per procent droge stof. Het aanbod is goed, brouwerijen draaien nog altijd goed door, iets dat niet altijd voorkomt in deze tijd van het jaar. Ook de vraag blijft op een goed niveau staan, waardoor vraag en aanbod goed met elkaar in balans staan. Daarbij verwachten handelaren dat de vraag ook goed is doordat bierbostel een goede aanvulling is op de graskuilen die vrij veel suiker hebben en gemiddeld scoren op het eiwitgehalte.

Regenachtige week
De regen zorgt nog altijd voor rust op de markt. De vraag naar gras is flink teruggelopen. Ergens maar goed, aangezien het aanbod graskuilen minimaal is. De kuilen die nog wel verhandeld worden gaan nog altijd weg voor gemiddeld €60, al klinken er geluiden dat deze prijs in de aankomende weken toch wat terug gaat lopen.

Ook weidehooi, de verschillende soorten graszaadhooi en voeraardappelen blijven stabiel staan. Het aanbod weidehooi is voldoende en is in evenwicht met de vraag. De prijs blijft deze week staan op €190 per ton. Engels raaigras, roodwenk, rietzwenk en veldbeemd blijven staan op respectievelijk €120, €140, €130 en €115. Het aanbod voeraardappelen is heel wisselend, de prijs blijft wel stabiel op €40 per ton.

Alle prijzen in dit artikel zijn franco boerderij. Klik hier voor alle actuele voerprijzen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden