Shutterstock

Inside Melk

Franse melkaanvoer herpakt zich na coronadip

22 September 2020 - Chanti Oussoren

De Franse en Italiaanse melkproductie zijn de afgelopen maanden gedaald als gevolg van de coronacrisis. De Franse melkaanvoer heeft zich inmiddels herpakt en komt over de maand juli weer fors hoger uit dan vorig jaar. De Italiaanse melkproductie ligt nog wel onder het niveau van vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal is er in juli in Frankrijk circa 2.013 miljoen kilo melk geproduceerd. Daarmee ligt het niveau 2,8% hoger dan in juli 2019. Het is de eerste keer sinds maart dat de Franse melkproductie weer hoger uitkomt dan vorig jaar.

De melkproductie heeft flink geleden onder de gevolgen van de coronacrisis. De productie kwam in juni uit op een vergelijkbaar niveau met vorig jaar, over juli is dit hoger uitgekomen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de melkproductie in juli 2019 beduidend lager lag en deze destijds ook onder het 5-jarig gemiddelde noteerde.

Italië
Italiaanse melkveehouders hebben over de maand juli circa 965.000 kilo melk weten te produceren, dat is 1,4% lager dan vorig jaar. Hiermee weet de productie niet het niveau van vorig jaar te overtreffen, maar is er wel  sprake van een klein herstel. In juni werd er nog 2,8% onder het niveau van vorig jaar gemolken. Of de lagere melkproductie ook hier te wijten is aan de nasleep van de coronacrisis is niet duidelijk, de melkaanvoer ligt al sinds februari onder het niveau van 2019.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden