Shutterstock

Inside Melk

Stijgende lijn voor Poolse en Duitse melkaanvoer

29 September 2020 - Chanti Oussoren

Zowel de Poolse als de Duitse melkaanvoer hebben een stijgende lijn ingezet. Beide landen hebben in de maand juli meer melk geproduceerd dan in juni. Daarbij wisten ook beide landen hun productie op te schroeven in vergelijking met vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over de maand juli wisten Poolse melkveehouders zo'n 1.079 miljoen kilo melk af te leveren. In vergelijking met de voorgaande maand is dit een kleine toename van 0,9%. In vergelijking met de productie van juli 2019 is er een toename van bijna 2,2% te zien. Daarbij ligt de melkaanvoer ook zo'n 4,3% boven het 5-jarig gemiddelde van 1.035 miljoen ton.

Duitsland
Ook Duitsland laat een stijgende lijn zien. Hier kwam de melkaanvoer over juli uit op 2.797 miljoen ton en dat is 1,9% hoger dan de maand ervoor. Als we de productie vergelijken met het niveau van juli vorig jaar, dan ligt dit 0,8% hoger. Ook het verschil met het 5-jarig gemiddelde van 2.775 miljoen kilo bedraagt een plus van circa 0,8%.

Melkprijzen
Over de maand juli lag de gemiddelde melkprijs in Polen op €29,84, zo blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. De gemiddelde prijs in Duitsland lag hoger, namelijk op een bedrag van €31,82. Beide landen komen hiermee onder het Europese gemiddelde uit van €32,82.

In augustus bleef de gemiddelde prijs in Duitsland ongewijzigd, in Polen nam de prijs toe tot €30,23. Het Europese gemiddelde nam ook toe en komt uit op een bedrag van €32,91.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden