Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatrechtenprijs stijgt fors, is er aanbodtekort?

30 September 2020 - Chanti Oussoren

De prijzen van fosfaatrechten nemen deze week fors toe. De DCA-notering stijgt met maar liefst met €5. Waar komt deze prijsstijging vandaan?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-notering van fosfaatrechten komt deze week uit op €146,50. Hiermee ligt de prijs fors hoger dan vorige week, toen lag de gemiddelde waarde nog uitkwam op €141,50. De plotse stijging komt voort uit een summier aanbod. Uit de markt klinken geluiden dat er maar een beperkt aanbod is, terwijl er nog voldoende melkveehouders zijn die fosfaatrechten willen aanschaffen.

De mate waarin rechten zijn verhandeld verschilt per commissionair. Sommige handelaren hebben een flink aantal partijen verhandeld, terwijl andere handelaren daarentegen nauwelijks handel hebben gedaan vanwege een aanbodtekort.

De conclusie is dat het prijsniveau fors hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde prijs ligt respectievelijk 17,2% hoger dan in 2019. Sinds week 38 komt de DCA-notering van dit jaar hoger uit dan die van vorig jaar, maar een dusdanig positief verschil was tot op heden nog niet bereikt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden