Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Melkprijs Vreugdenhil jaarrond boven 35 euro

12 Oktober 2020 - Wouter Baan

Dankzij de wintertoeslag zet de uitbetalingsprijs van Vreugdenhil Dairy Foods een stap omhoog in de melkprijsvergelijker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Als een van de weinige verwerkers in Nederland hanteert Vreugdenhil een toeslag voor de melkaanvoer in de herfst- en wintermaanden. Van september tot en met januari krijgen de circa 1.000 leveranciers een bedrag van €3,90 bovenop de melkprijs.

Over september blijven de vet- en eiwitprijzen gelijk op respectievelijk €2,90 en €5,70 per kilo. Dankzij de wintertoeslag loopt de kale melkprijs op tot €35,88 per 100 kilo. De gemiddelde melkprijs bedroeg de afgelopen 12 maanden gemiddeld €35,23 per 100 kilo. Daarmee is Vreugdenhil de enige verwerker binnen de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness die in die periode boven de €35 uitkomt. 

Kaas omhoog, volle melkpoeder opzij
Tegelijkertijd is Vreugdenhil ook de enige verwerker die sinds de daling aan het begin van de coronacrisis de vet- en eiwitprijzen nog niet heeft verhoogd. Daar waar andere verwerkers in de afgelopen weken hebben kunnen profiteren van de oplopende kaasprijzen, is Vreugdenhil vooral afhankelijk van de melkpoedermarkt. De DCA-notering van volle melkpoeder bewoog de afgelopen weken overwegend zijwaarts.

Inclusief bonussen voor weidegang en duurzaamheid kan de melkprijs van Vreugdenhil oplopen tot €37,98 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker (maximaal) moet Vreugdenhil alleen A-ware boven zich dulden. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden