Eigen foto

Inside Melk

Arla doet weer schepje bovenop melkprijs

26 Oktober 2020 - Jorine Cosse

Arla komt in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker als eerste verwerker over de brug met een verhoging van het melkgeld voor november. De kale melkprijs wordt met bijna een euro per 100 kilo melk verhoogd ten opzichte van de prijs in oktober.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het Scandinavische zuivelconcern zet de kale melkprijs met €0,95 omhoog naar €32,39 per 100 kilo melk bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en uitgaande van 4,42% vet en 3,57% eiwit. De onderliggende vet- en eiwitprijzen noteren op respectievelijk €3,74 en €4,49. De Nederlandse leveranciers van Arla kunnen doormiddel van bonussen en premies als VLOG en weidegang de melkprijs met maximaal €3,67 per 100 kilo opkrikken naar €36,06.

Op weg naar herstel
Met deze ophoging lijkt Arla met de melkprijs op weg naar herstel. In de afgelopen maanden lag de kale prijs in de onderste regionenen in de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Het is afhankelijk van wat de andere verwerkers gaan doen voor de prijs van november, maar het lijkt er sterk op dat Arla zich langzaam weer aan het opwerken is.

Ook de biologische melkstroom van Arla is op weg naar herstel. Net als de prijs van gangbare melk kreeg de biologische melkprijs in de afgelopen maanden een flinke dip te verwerken. Zeker in vergelijking met de stabiele prijs van vorig jaar. Voor november komt de biologische prijs uit op €44,92 per 100 kilo melk bij een jaarleverantie van 800.000 kilo. De onderliggende vet- en eiwitprijs komen uit op respectievelijk €5,16 en €6,19 per 100 kilo melk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden