Shutterstock

Inside Melk

November maakt einde aan stijging melkprijs

4 November 2020 - Wouter Baan

Cono Kaasmakers en Bel Leerdammer hebben de melkprijs over oktober verhoogd. A-ware, die de melkprijs voor november bekend maakte, houdt deze stabiel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cono verhoogt de melkprijs met €0,61 tot een bedrag van €34,44 per 100 kilo, berekend bij 4,41% vet en 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Onder dezelfde condities stijgt de melkprijs van Bel Leerdammer over oktober met €0,76 tot €33,88 per 100 kilo.

In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness (kaal) verstevigt Cono hiermee de koppositie, terwijl Bel Leerdammer wat afstand neemt van FrieslandCampina. Vreugdenhil staat daar weliswaar nog bovenaan, maar de wintertoeslag van de poederproducent geeft een vertroebeld beeld.

Stijging vlakt af
De verhogingen over oktober zijn geen verrassing. Eerder plusten al de uitbetalingsprijzen van onder meer FrieslandCampina, DOC Kaas en A-ware voor dezelfde maand. Deze verwerkers hebben intussen ook de melkprijs voor november gepubliceerd en die blijven allemaal stabiel. In het geval van A-ware komt deze uit op €33,12, waarbij de uitbetalingsprijs bij maximale premies kan oplopen tot €38,87 per 100 kilo. 

De afvlakkende trend is in lijn met de ontwikkelingen op de zuivelmarkt. De aangescherpte coronamaatregelen in veel landen drukken de vraag naar kaas en melkpoeder. Hierdoor dalen deze fabricaten sinds enkele weken in waarde. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden