Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatrechtenprijs stijgt, wat doen de leaserechten?

11 November 2020 - Chanti Oussoren - 2 reacties

De handel in fosfaatrechten trekt sinds dinsdag 10 november weer aan. Toch zet de DCA-notering fosfaatrechten deze week een stapje omhoog. Waarom? En hoe verloopt de handel in leaserechten?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in fosfaatrechten was vorige week gelijk aan een week eerder. Hierdoor bleef de DCA-fosfaatrechtennotering ongewijzigd op €144,50 per kilo. Deze week trekt de handel weer meer aan, zo bevestigen handelaren en intermediairs. Daarom stijgt de prijs deze week met €2,50 tot €147 per kilo.

Mogelijk is de vraag wat toegenomen doordat melkveehouders melkgeld ontvangen hebben en doordat de loonwerkerskosten zijn afbetaald. Toch is naar verluidt geen sprake van ruime liquiditeit bij melkveehouders en zijn er onder handelaren prognoses dat een deel van de veehouders dit jaar overgaat op leaserechten.

Lease
Momenteel trekt de handel in leaserechten dan ook iets aan, al is er geen sprake van drukte. De verwachting is dat leaserechten richting het einde van het jaar meer in trek komen, zoals jaarlijks het geval is. Leaserechten gaan vandaag de dag weg voor circa €35 per recht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden