Agrifoto

Inside Voer

Prijsmutatie op voermarkt voor graszaadhooi

17 November 2020 - Jorine Cosse

De voermarkt bevindt zich in rustig vaarwater. De vraag naar vrijwel alle producten loopt nog altijd geen storm, behalve bij bierbostel. Nagenoeg alle prijzen blijven gelijk, op die van veldbeemd en rietzwenk na.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de afgelopen weken ontstond er een duidelijker beeld van de prijzen van graszaadhooi. In de voorgaande weken was er weinig tot niets bekend over de prijsontwikkeling, aangezien de handel op een laag pitje stond. Engels raaigras en roodzwenk blijven staan op respectievelijk €140 en €150 per ton franco boerderij, terwijl rietzwenk en veldbeemd een stap omhoog doen. Voor rietzwenk is het een relatief klein stapje van €10 naar €140 per ton. Bij veldbeemd is dat een ander verhaal. Die zet een grove stap naar boven met €25 naar €150.

Volgens verschillende handelaren gaat er her en der een vracht weg, al is het minimaal. Door het geringe aanbod wordt de prijs opgedreven. Een gemiddelde van €150 lijkt voor nu reëel, al gaan ze ook voor meer, afhankelijk van de transportafstand. Met deze prijs gaat veldbeemd op de prijs van eind 2018 en begin 2019 af.

Krap aanbod houdt aan
De andere prijzen houden zich koest deze week. De bierbostelmarkt wordt nog altijd getekend door veel vraag en weinig aanbod. De prijs blijft hierdoor nog een week staan op €2,70 per procent droge stof bij de veehouder geleverd. Er is geen moment geweest in de afgelopen 2 jaar dat de prijs langer dan de afgelopen weken op hoog niveau noteerde.

Naast het krappe aanbod van bierbostel blijft het aanbod voeraardappelen en kuilgras beperkt. Het doet alleen niets met de prijs. Voor een vracht mooie, schone aardappelen betaalt de veehouder gemiddeld zo'n €40 per ton. De prijs van kuilgras blijft staan op €65 per ton.

Opnieuw stabiliteit
Inmiddels staan de prijzen van stro, weidehooi en snijmaïs ook al enkele weken vast op hetzelfde niveau. Die prijzen blijven ook voor deze week staan. Stro noteert op €135 per ton, weidehooi op €200 per ton en snijmaïs op €70 per ton. Voor snijmaïs geldt dat het aanbod beperkt is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden