Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer Polen blijft plussen, Duitsland juist niet

18 November 2020 - Chanti Oussoren

De melkaanvoer in Polen blijft de productieniveaus van vorig jaar overtreffen. Ook over de maand september komt de melkproductie hoger uit. In Duitsland is nog geen sprake van een ommekeer en blijft de melkaanvoer juist onder het niveau van vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Poolse melkaanvoer weet de positieve flow ook over de maand september vast te houden en blijft wederom voor op het niveau van vorig jaar. In totaal hebben de melkveehouders 997 duizend kilo melk gemolken. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 2,5%.

Hiermee blijft de productie de voorsprong niet alleen behouden, het verschil wordt ook nog groter. In augustus lag de productie namelijk 2% voor op het niveau van vorig jaar. Al moet wel opgemerkt worden dat het positieve verschil in juni niet wordt overtroffen. De melkaanvoer noteert ook nog steeds boven het 5-jarig gemiddelde, met maar liefst 4,4%.

Duitsland
In Duitsland weet de melkproductie niet het niveau van vorig jaar te evenaren. In totaal hebben melkveehouders daar 2.582 miljoen kilo melk geproduceerd. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 0,6%. Hiermee blijft de melkaanvoer net als in augustus marginaal onder het niveau van vorig jaar.

Wanneer de melkaanvoer met het 5-jarig gemiddelde wordt vergeleken, wordt er een positief verschil van circa 0,8% geconstateerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden