Shutterstock

Inside Melk

Afwachtende kopers op fosfaatrechtenmarkt

2 December 2020 - Chanti Oussoren

Op de fosfaatrechtenmarkt is er nog geen sprake van grote drukte. Er worden momenteel mondjesmaat rechten verhandeld. De verwachting is wel dat de handel nog enigszins aantrekt in de laatste weken van het jaar. Wat doen de prijzen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De decembermaand is aangebroken en dat betekent dat de laatste weken om fosfaatrechten te verhandelen in 2020 zijn aangebroken. Momenteel loopt de handel nog geen storm, zo bevestigen marktinsiders. Naar verluidt ligt het aanbod momenteel iets hoger dan de vraag, wat resulteert in de huidige prijsniveaus.

De DCA-notering van kooprechten komt deze week uit op €150 en ligt hiermee €0,50 lager dan vorige week. Commissionairs bevestigen dat er nog wel vraag in de markt is, maar dat er veelal sprake is van een afwachtende houding in de hoop dat de prijzen zakken. De DCA-notering van leaserechten noteert deze week op €35 en ligt €2 hoger dan vorige week. 

Lichte prijsschommelingen
Het blijft lastig om prognoses op te stellen in verband met de volatiliteit van de markt. Over het algemeen verwachten handelaren dat de handel nog wat aan zal trekken, maar de prijzen zullen waarschijnlijk geen gekke sprongen meer gaan maken.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden