Shutterstock

Inside Melk

December krijgt grip op vloeibare zuivel

3 December 2020 - Wouter Baan

Nu de kalender december aanwijst, komen de gebroken weken rondom Kerst en nieuwjaar steeds dichterbij. De vloeibare zuivelprijzen...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met nog 2 volle handelsweken voor de boeg bouwt de druk zich langzaam op. Een forse daling van de spotprijzen melk, room en concentraat is normaal rondom de feestdagen. De DCA-spotmelknotering voor Nederland daalt deze week met 50 tot €34,50 per 100 kilo. De Nederlandse markt lijkt redelijk in balans. Meer aanbodsdruk zit er in Duitsland, waar de noteringen verder terugzakken.

Door veel Frans aanbod is er ook een behoorlijk afwaardering zichtbaar voor magere melkconcentraat, en ook room staat wat onder druk. De vraag is hoever de prijzen gaan dalen, naarmate december vordert. Naar verluidt zijn er koopjesjagers actief voor room dat bijna het hele jaar al overprijsd is ten aanzien van boter.

Weinig reuring in vaste zuivel
De vaste zuivelmarkt beweegt redelijk stabiel, waarbij er sprake is van weinig handelsactiviteit. De verwachting is dat deze tred doorzet in december en ook de eerste weken van januari. Er is voor verderweg wel wat optimisme voor de melkpoederprijzen, mede ook dankzij de oplopende olieprijzen. Voor kaas en boter zijn de verwachtingen gematigder, zolang de lockdowns van kracht blijven.

Klik hier voor toelichting op de DCA-noteringen (vloeibaar) 
Klik hier voor toelichting op de DCA-noteringen (kaas) 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden