Cono

Inside Melk

Melkprijs Cono Kaasmakers weer op pre-corona niveau

4 December 2020 - Wouter Baan

Cono Kaasmakers heeft de melkprijs in november naar boven toe bijgesteld. Daarmee komt de uitbetalingsprijs nagenoeg weer op het niveau van voor de coronacrisis. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkverwerker uit de Beemster verhoogt de kale melkprijs met €0,58 naar €35,02 per 100 kilo. Dit is bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. Inclusief de bonussen en premies voor onder andere Caring Dairy kan de uitbetalingsprijs oplopen tot €38,77 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness behoort Cono tot de bovenste regionen.

Retailafzet loopt goed
Cono Kaasmakers leunt qua melkverwaarding sterk op merkenkaas. Door de coronacrisis is de afzet richting de foodservice behoorlijk geslonken, maar daar staat een hogere afzet in de retail tegenover. Waarschijnlijk draagt dit bij aan de plus op het melkgeld. De commodityprijzen van kaas (Gouda en Edam) stonden afgelopen weken juist onder druk, zo blijkt uit de noteringen van DCA. Naar eigen zeggen hebben de merkenkazen van Cono weinig echter last van de commoditymarkten.

Weer boven €35
Eerder verhoogde Arla de melkprijs al over november. FrieslandCampina, A-ware en DOC Kaas hielden het melkgeld gelijk. Cono kaasmakers is de eerste verwerker waarvan de kale melkprijs weer boven €35 per 100 kilo noteert. In maart vorig jaar zakte de melkprijs door die grens toen de coronapandemie in Europa de kop opstak.

Bel Leerdammer onveranderd
Bel Leerdammer houdt de melkprijs over november gelijk op €33,88 per 100 kilo, berekend op de bovenstaande leveringsvoorwaarden. Inclusief bonussen voor vlog en weidegang kan de uitbetalingsprijs oplopen tot €37,98 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker staat de verwerker daarmee op de derde plaats, in zowel kaal als maximaal. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden