Shutterstock

Analyse Runderslachtingen

Rundermarkt verloopt stabiel in november

21 December 2020 - Jorine Cosse

De rundermarkt houdt zich over de maand november rustig, er zit veel stabiliteit in de cijfers. De slachtingen laten een lichte daling zien terwijl de prijzen over het algemeen stabiel blijven staan. Ook de kalver importcijfers blijven aardig stabiel, op één uitschieter na.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De weken 45 tot en met 48 vormen gezamenlijk de maand november dit jaar. Wekelijks werden er tussen de 11.500 en 11.750 runderen geslacht, waarin week 45 het hoogste aantal slachtingen telt en week 48 het laagste aantal. In vergelijking met vorig jaar noteren de slachtingen in de weken 46 tot en met 48 iets hoger. Wat betreft het 5-jarig gemiddelde blijven de cijfers van dit jaar toch wel flink achter.

Prijzen en kalvermarkt
Net als de slachtingen blijven ook de prijzen voor slachtvee en de importcijfers van kalveren stabiel in november. Wat betreft de prijzen van slachtkoeien zien we een stabiel tot licht stijgend beeld. Zowel in Leeuwarden als in Bunnik en Doetinchem noteren de prijzen van slachtstieren, ongeacht welke categorie, allemaal stabiel. Enkele categorieën slachtkoeien doen in de laatste week een stapje omhoog, net als de worstprijzen.

De kalverimport houdt zich meer stabiel in vergelijking met voorgaande weken. Waar er voorgaand meer uitschieters tussen zaten zien we nu enkel in week 46 een piek van 15.852 dieren. De andere weken schommelen tussen de 14.523 (week 45) en 14.167 (week 47). De export daarentegen ziet wel schommelingen. Waar er in week 45 in totaal 280 kalveren werden geëxporteerd waren dat er in week 48 'slechts' 10. In week 46 gingen er 43 naar het buitenland en in week 47 weer 250.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden