Shutterstock

Inside Voer

Voermarkt stuurt aan op rustige jaarwisseling

22 December 2020 - Redactie Boerenbusiness

Met de kerstdagen in het vizier ontstond er her en der iets drukte wat betreft de vraag naar bepaalde producten, al keerde de rust snel terug. De voermarkt zet met stabiele prijzen koers naar het nieuwe jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met name stro en bierbostel werden op sommige plekken wat extra gevraagd. Dit deed overigens niets met de prijzen. Stro blijft stabiel op €135 per ton franco geleverd en bierbostel noteert nog een week op €1,90 per procent droge stof. Nog altijd ligt het in de lijn der verwachting dat deze producten, eigenlijk net als alle andere producten, met de huidige prijsniveaus het nieuwe jaar ingaan. De prijs van voeraardappelen blijft staan op €40 per ton. Ook weidehooi houdt zich stabiel op €200 per ton.

Weinig tot geen handel
Voor graszaadhooi soorten blijft gelden dat er weinig tot geen handel in gedaan wordt. Dit zorg dan ook dat de prijzen stabiel blijven staan, maar geen duidelijke weerspiegeling van de markt kunnen garanderen. Enkel Engels raaigras wordt regelmatig verkocht, waardoor de prijs van €140 per ton wel aansluit bij de markt.

Ook kuilmaïs en kuilgras zijn weinig gevraagd. Naar verwachting houden de markten zich ook rustig naar het voorjaar toe. Voor nu voldoet het aanbod aardig om aan de vraag te voldoen. De prijzen blijven stabiel op respectievelijk €70 en €60 per ton op het erf geleverd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden