Shutterstock

Inside Melk

Drukte is aangebroken op fosfaatrechtenmarkt

23 December 2020 - Chanti Oussoren

De laatste 2 weken van het jaar zijn aangebroken, en zoals meestal rond deze tijd het geval is, blijft de telefoon bij commissionairs veelal rinkelen. De vraag naar fosfaatrechten neemt toe en ook de prijzen zijn deze week gestegen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Waar er vorige week nog sprake was van een stabiele handel, is deze week merkbaar dat de tijd om fosfaatrechten te verhandelen begint te dringen. Sinds donderdag is de vraag fors toegenomen, en ook de prijzen zijn flink omhoog gegaan. 

De DCA fosfaatrechtennotering komt deze week uit op €156,50. In vergelijking met voorgaande week is dit een prijsstijging van respectievelijk €6,50. Ook de notering van leaserechten zet een behoorlijke stap omhoog, de prijs neemt met €2,50 toe tot €37,50.

Overstap naar lease
Er wordt veel geïnformeerd naar fosfaatrechten, maar het huidige prijsniveau stijgt voor een aantal melkveehouders boven het beschikbare budget. Melkveehouders geven aan de overstap naar lease wellicht interessanter te vinden dan de aanschaf van rechten vanwege het hoge prijsniveau. Mogelijk trekt de vraag na de kerstdagen nog verder aan, voor zowel koop- als leaserechten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden