Shutterstock

Inside Melk

Franse melkaanvoer blijft schommelen

31 December 2020 - Chanti Oussoren

De Franse melkaanvoer gaat schommelend door het jaar. Als we de melkproductie vergelijken met vorig jaar, dan is er geen stabiele trend te zien. Over oktober noteert de melkproductie onder het niveau van vorig jaar. In Italië is minder sprake van schommelingen en over oktober komt de melkaanvoer juist hoger uit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Frankrijk is dit seizoen geen pijl te trekken op de melkaanvoer. Sprake van een stabiele trend is er niet, want elke maand zitten er verschillen in de productie vergeleken met vorig jaar. In de eerste 3 maanden van 2020 werden de productieniveaus van vorig jaar nog overtroffen, maar die lijn kon niet worden doorgezet. De daaropvolgende maanden lag de aanvoer zowel onder als boven het niveau van vorig jaar.

In de maand september was er sprake van een plus, maar dit sloeg snel om. Over de maand oktober kwam de melkproductie juist weer lager uit. In totaal hebben de Franse melkveehouders circa 1.954 miljoen kilo melk geproduceerd. Dat is 0,7% minder dan in dezelfde periode vorig jaar en bijna 0,2% onder het 5-jarig gemiddelde.

Italië
De Italiaanse melkaanvoer heeft dit jaar een wat stabielere lijn laten zien. Vanaf februari konden de melkveehouders de productieniveaus van vorig jaar niet meer evenaren, maar sinds de maand augustus sloeg dit om en noteerde de melkaanvoer weer een plus in vergelijking tot vorig jaar.

Ook over oktober zet de stijgende lijn door en lag de melkaanvoer hoger dan vorig jaar. In totaal werd er zo'n 942.000 kilo melk geproduceerd, een toename van 0,4% in vergelijking tot oktober 2019.  Het verschil met het 5-jarig gemiddelde is groter, namelijk een plus van 2,2%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden