Shutterstock

Inside Melk

A-ware verlaagt melkprijs, Bel blijft gelijk in januari

5 Januari 2021 - Wouter Baan - 3 reacties

In navolging van Arla en FrieslandCampina heeft ook A-ware een verlaging van de melkprijs doorgevoerd voor januari. De uitbetalingsprijs van Bel Leerdammer start het nieuwe jaar wel onveranderd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

A-ware verlaagt de kale melkprijs met €1,15 tot €31,97 per 100 kilo, berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. De melkveehouders die participeren binnen het Albert Heijn-concept zien de uitbetalingsprijs terugzakken tot €38,77 per 100 kilo. Op oudjaarsdag maakte DOC Kaas de kale melkprijs voor januari met €0,09 te verlagen tot €31,98 per 100 kilo door de vet- en eiwitprijs nipt af te waarderen. Cono Kaasmakers houdt de kale melkprijs over december gelijk op €35,02.

Net als Arla en FrieslandCampina lijken A-ware en DOC Kaas voor te sorteren op een zwakkere zuivelmarkt, zoals dat vaker in het eerste kwartaal van het jaar het geval is. En met de huidige lockdowns laat de afzet naar met name de foodservice te wensen over, al vertoonden de zuivelnoteringen van DCA in de laatste weken van 2020 nog geen krimp.

Bel Leerdammer muteert vooruit
Bel Leerdammer maakte de mutatie van de melkprijs altijd met terugwerkende kracht over de voorbije maand bekend, maar gaat per 2021  op verzoek van de leveranciers de melkprijs vooraf uitbrengen. De mutatie over december en januari zijn dit keer tegelijk bekend gemaakt en beide melkprijzen blijven stabiel. Berekend op basis van de bovenstaande condities blijft de melkprijs staan op €33,88 per 100 kilo. Bij het maximaal te behalen premies voor onder meer vlog en weidegang loopt de uitbetalingsprijs op tot €37,98.

Klik hier om de melkprijsvergelijker te bekijken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden