Shutterstock

Inside Voer

Ruwvoermarkt beetje stil het nieuwe jaar in

5 Januari 2021 - Chanti Oussoren

Er is al enige tijd sprake van rust op de voermarkt met stabiele prijzen. In de eerste week van 2021 is de situatie niet anders en blijven de noteringen over het algemeen onveranderd, wel wordt opgemerkt dat het aanbod her en der beperkt is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voermarkt stuurde eind 2020 aan op een rustig einde van het jaar en is 2021 ingevaren met een eveneens stabiel verloop. Er is geen sprake van drukte en de prijzen gaan onveranderd het nieuwe jaar in. De handel in stro loopt redelijk door met een prijs van €135 per ton franco geleverd. Er is veel vraag naar bierborstel, maar er is weinig product voorradig. Mede door corona. De wachttijden voor levering kunnen daarom oplopen tot circa 2 weken. De prijs beweegt stabiel op €2,90 per procent droge stof. 

Vraag naar kuilgras
Vraag naar snijmais is er momenteel nauwelijks, maar er is ook bijna geen aanbod waardoor de prijs stabiel blijft op €70 per ton. Vanuit de markt is er meer vraag naar kuilgras, maar ook daar is het aanbod beperkt en de prijs neemt deze week met €5 toe tot €65 per ton. 

In december is er best wat vraag naar weidehooi geweest, al bleef de prijs stabiel. Naar verluidt is de vraag meegegaan het nieuwe jaar in en is er momenteel meer vraag dan aanbod. Dit heeft echter (nog) niet geleid tot prijsstijging en de prijs noteert nog steeds op €200 per ton.

Stille vraag naar graszaadhooi
Voor roodzwenk en veldbeemd is nog altijd sprake van een tamme vraag en de prijzen blijven dan ook deze week stabiel. Ook de prijs van Engels raaigras blijft onveranderd op €140 per ton, maar daar wordt wel opgemerkt dat het aanbod niet overhoudt. 

Beperkt aanbod voeraardappelen
Aan voeraardappelen komen blijft voor handelaren een moeizaam proces. Geluiden uit de markt bevestigen dat er nauwelijks tot geen aanbod is en dat akkerbouwers de aardappelen nog niet kwijt willen. De DCA-notering blijft deze week onveranderd op €40 per ton, geen verassing aangezien de prijs al ruim 20 weken stabiel blijft.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden