Shutterstock

Inside Voer

Rust op de ruwvoermarkt, maar stroprijzen lopen op

26 Januari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De situatie op de ruwvoermarkt blijft rustig. De vraag naar ruwvoer blijft op een normaal goed niveau. Desondanks blijven de prijzen stabiel of lopen zelfs een klein beetje op. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ten opzichte van vorige week is er weinig verandering op de ruwvoermarkt waarneembaar. Prijzen blijven over het algemeen stabiel en vraag en aanbod zijn redelijk in evenwicht. Veehouders kijken op het moment kritisch naar het eiwit in het rantsoen. Vanwege de dure soja wordt actief naar alternatieven gezocht. Dat verklaart de relatief hoge prijs van bierbostel, die noteert nog altijd op €2,90 per procent droge stof.

Aanbod stro beperkt
Verschillende handelaren merken dat het wat moeilijker wordt om aan stro te komen. Het aanbod is krapper en akkerbouwers willen de voorraad maar moeizaam loslaten. De prijs is hierdoor iets gestegen ten opzichte van vorige week. De notering van Tarwe- en gerstestro komt nu op €140 per ton. De prijs bereikt hiermee het hoogste niveau sinds maart 2019.

Ook de voorraden graszaadhooi slinken. Hiervan blijven de prijzen echter stabiel vanwege beperkte vraag. Weidehooi blijft daarentegen wel goed in trek en de prijzen schommelen zo rond de €200 per ton. De handel in kuilgras is rustig op dit moment. De vraag naar goede kwaliteit blijft, maar er worden slechts beperkte hoeveelheden verhandeld. De prijs is wel licht gestegen in vergelijking met vorige week en komt nu uit op omgerekend €70 per ton franco geleverd.

De prijs van snijmais blijft deze week stabiel op €70. De vraag naar snijmais is goed, maar ook het aanbod is voldoende aanwezig. Voor de notering van voeraardappelen is deze week tevens een onveranderd prijsbeeld. De prijs blijft steken op €40 per ton, het hoogste niveau sinds mei vorig jaar. Gezien de beperkte beschikbaarheid is het prijsniveau niet gek. De prijs beweegt boven het niveau van vorig jaar, maar onder het niveau van 2019. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden