Agrifoto

Nieuws Voer

Veel vraag naar eiwitrijk voer

2 Februari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De DCA-voerprijzen blijven deze week stabiel. Er is best wel wat vraag naar ruwvoer en de handel loopt rustig door. Uitzondering hierop blijft eiwitrijk voer. De vraag daarnaar blijft groot en het aanbod is beperkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kuilgras is op het moment beperkt beschikbaar. Nattere kuilen van mindere kwaliteit zijn er voldoende. Goede kuilen worden echter niet overmatig aangeboden. Veehouders wachten nog met verkopen en willen er zeker van zijn dat ze zelf voldoende voer tot het voorjaar hebben. De prijs van kuilgras kan daardoor oplopen tot €80 per ton en meer. De gemiddelde notering voor kuilgras is deze week €70 per ton.

Eiwitrijk voer is duur
De prijs van eiwitrijk voer blijft hoog. Bierbostel is met €2,90 per procent droge stof relatief duur. Veehouders zoeken alternatieven, maar er is niet heel veel aanbod. De relatief dure soja lijkt een flinke bodem in de markt te leggen. Het is op het moment interessant om kritisch naar het rantsoen te kijken. Wellicht is zijn er mogelijkheden om met producten zoals bierbostel, corngold of sodagrain een deel van de voerkosten omlaag te brengen. Door een goede weloverwogen keuze is hier in veel gevallen nog winst te boeken, zeker bij het huidige hoge prijsniveau.

De prijzen van graszaadhooi en stro blijven deze week op €150 en €140 per ton staan. Er is een redelijke vraag naar stro, maar spelers die nog partijen in voorraad hebben, lijken te verwachten dat de prijs de komende weken nog verder op kan lopen. De weidehooiprijs is deze week €200 per ton. Er is best wel wat vraag naar goed hooi, maar het aanbod is niet overdreven.

Vorig jaar was er een ruim aanbod van voeraardappelen. Nu de aardappelprijzen zijn opgelopen, is dit aanbod grotendeels opgedroogd. De prijs van voeraardappelen blijft gelijk aan vorige week en noteert €40 per ton, maar het aanbod is niet groot. Snijmaïs noteert deze week €70 per ton. Net als vorige week is hier goede vraag naar, maar er is ook voldoende aanbod.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden