Royal A-ware

Inside Melk

A-ware schroeft melkprijs flink op

2 Februari 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

A-ware heeft de uitbetalingsprijs voor de maand februari flink opgeschroefd. De verwerker komt hiermee terug op de prijsverlaging over januari, maar het verschil wordt nog niet volledig uitgewist.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van A-ware komt over de maand februari maar liefst €0,85 hoger uit dan in januari en stijgt naar €33,33 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en 4,42% eiwit en 3,57% vet. De correctie is gebaseerd op de eiwitprijs, de vetprijs is voor februari onveranderd gebleven. De maximale melkprijs stijgt naar €39,58 per 100 kilo.

Maximale melkprijs wint terrein
Met de forse verhoging wordt de prijsverlaging over de maand januari deels uitgewist. De kale melkprijs noteert nog altijd onder het niveau van december 2020. De maximale melkprijs overstijgt daarentegen het niveau van december 2020 en behaalt zelfs het hoogste niveau van de afgelopen 12 maanden.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker noteert de kale melkprijs van A-ware voorlopig op een derde plaats, vlak onder Bel Leerdammer en FrieslandCampina. De maximale uitbetalingsprijs scoort een stuk beter in de vergelijker en staat voorlopig op de eerste plaats.

A-ware garantieprijs
De gewogen werkelijke melkprijs (WP) van A-ware brengt in beeld wat er maandelijks gemiddeld aan melkgeld wordt uitgekeerd. Voor de maand februari komt deze uit op €36 per 100 kilo. De AH-melkstroom trekt met een prijs van €39,74 het gemiddelde omhoog. De biologische melkprijs wordt niet meegenomen in de WP. Over februari noteert die op €50,79 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden