Shutterstock

Inside Melk

Beperkt aanbod kenmerkt fosfaatrechtenmarkt

3 Februari 2021 - Chanti Oussoren - 2 reacties

De seizoensmatige rust op de fosfaatrechtenmarkt is nog altijd aan de orde. Er worden wel mondjesmaat wat rechten verhandeld, maar de markt wordt gekenmerkt door een beperkt aanbod vanwege het huidige prijsniveau.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De tweede maand van het jaar is inmiddels aangebroken. De handel in fosfaatrechten komt nog niet lekker los, zoals jaarlijks het geval is rond deze tijd van het jaar. Er worden mondjesmaat wat rechten verhandeld. Er zit wel vraag in de markt maar het aanbod is beperkt.

Afwachtende houding
Het schaarse aanbod van fosfaatrechten hangt samen met het huidige prijsniveau. De DCA-notering blijft deze week onveranderd op €123 per recht. Verkopers vinden het huidige prijsniveau veelal te laag en hebben geen haast met transacties. Er wordt dan ook een afwachtende houding aangenomen.

Geen drukte verwacht
Ook voor de komende weken zal het sentiment op de markt naar verwachting rustig blijven. Het is nog relatief vroeg in het jaar en veel melkveehouders kijken de kat uit de boom. Waarschijnlijk zal de handel in het tweede kwartaal wat meer aantrekken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden