Shutterstock

Nieuws Melk

Hoeveel kilo kaas gaat erdoorheen bij SuperBowl?

9 Februari 2021 - Kimberly Bakker

Afgelopen weekend werd de SuperBowl uitgezonden, een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigd Staten en een sportevenement dat jaarlijks door miljoenen Amerikanen wordt gevolgd. En, dé snack tijdens de SuperBowl is kaas. Het maakt daarbij niet uit of het op een pizza zit of uit het vuistje wordt gegeten. Hoeveel kilo ging er dit jaar doorheen?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kaas is altijd al een hoofdbestanddeel geweest van de SuperBowl (naast kippenvleugels), maar dit jaar verbreken de verkoopcijfers records. Dairy Farmers of Wisconsin verwacht dat er dit jaar meer dan 20 miljoen pond kaas geconsumeerd is gedurende de SuperBowl. Omgerekend is dat ruim 9 miljoen kilo kaas. "Veel kaasmakers hebben extra diensten in moeten roosteren en hebben extra ruimte moeten vinden om alle bestellingen te verwerken", zo zegt Suzanne Fanning, de vicevoorzitter van Dairy Farmers of Wisconsin, in een persbericht.

De vele bestellingen zijn natuurlijk geen slecht nieuws voor producenten van kaas. Helemaal niet nu de Amerikaanse noteringen van kaas op zeer hoge niveaus staan. Voor Klasse III wordt in de maand januari $16,04 per cwt betaald en voor Cheddar ligt de prijs op $3.934 per ton. Omgerekend betreft het een prijs van €3.271 per ton. Het is fors hoger dan een jaar eerder en eveneens een sterke toename ten opzichte van het langjarig gemiddelde van $3.697 per ton.

Frito-Lay, een dochteronderneming van PepsiCo en producent van diverse chips, kondigde vorige maand al aan dat het een toename verwachtte in de verkoop van het aantal Super Bowl-snacks, in vergelijking tot een jaar eerder. Dit omdat snacken in het algemeen tijdens de coronapandemie is toegenomen.

Zoekopdrachten en kippenvleugels
Niet alleen de verkoop van kaas is gestegen, ook de zoekopdrachten naar recepten met kaas namen dit jaar fors toe ten opzichte van andere jaren. Nu meer Amerikanen thuis eten als gevolg van de coronapandemie is de kaasverkoop vorig jaar met ongeveer 13% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Amerikanen kochten zelfs nog nooit eerder zoveel kaas als in het jaar 2020.  

Kaas is overigens niet de enige snack die footballfans volop consumeren tijdens de SuperBowl-wedstrijd. De National Chicken Council voorspelde dat alle Amerikanen gedurende de SuperBowl een recordhoeveelheid van 1,42 miljard kippenvleugels hebben gegeten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden