Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Vreugdenhil houdt melkprijs opnieuw stabiel

10 Februari 2021 - Kimberly Bakker

De gangbare melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods blijft over de eerste maand van het nieuwe jaar wederom stabiel. Het is de negende onveranderde notering op rij. De zuivelverwerker staat daarmee nog steeds bovenaan de melkprijsvergelijking van Boerenbusiness. De biologische melkprijs stijgt wel. Waar komt die op uit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de maand januari komt de kale melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods uit op €36,48 per 100 kilo. Dit is de prijs bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Het betekent dat de gangbare melkprijs voor de negende maand op rij stabiel blijft. Ook de vet- en eiwitprijzen blijven stabiel, respectievelijk op €2,90 en €5,70 per kilo.

Wanneer we kijken naar de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker, dan blijft Vreugdenhil met de melkprijs met kop en schouders bovenaan staan. Bel Leerdammer volgt, met een kale melkprijs van €34,48 per 100 kilo, op de tweede plaats. Wel moet er de kanttekening geplaatst worden dat vanaf de maand september bij Vreugdenhil Dairy Foods een wintermelktoeslag van €3,90 wordt uitbetaald.

De melkprijs van Vreugdenhil kan, inclusief alle bonussen, oplopen naar €37,98 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijking van Boerenbusiness deelt het daarmee de derde plek met Bel Leerdammer voor de maximale melkprijs. Alleen A-ware en Cono Kaasmakers moet de zuivelverwerker nog boven zich laten. Die komen respectievelijk uit op €38,72 en €39,52 per 100 kilo.

Biologische melkprijs omhoog
Terwijl de gangbare melkprijs voor de negende maand op rij stabiel blijft, zet de biologische melkprijs een stap omhoog. De prijs komt uit op €52,18 per 100 kilo, berekend exclusief btw, bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk, 4,42% vet en 3,57% eiwit. Ook de premies voor kwaliteit, duurzaamheid en weidegang zijn inbegrepen. De vetprijs stijgt van €3,62 per kilo naar €3,75 per kilo en de eiwitprijs komt uit op €8,49 per kilo. Vorige maand was dat nog €8,20 per kilo.  

Klik hier om de melkprijsvergelijker te bekijken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden