Agrifoto

Inside Voer

Vorst zorgt voor extra rust op ruwvoermarkt

9 Februari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De fouragehandel heeft deze week zoals meer sectoren wat te lijden onder de winterse omstandigheden. Wegen zijn moeilijker begaanbaar al weten boeren over het algemeen hun erf redelijk ijsvrij te houden. Het nodigde voer wordt geleverd maar wat kan wachten wordt liever even uitgesteld. Droge producten kunnen zonder probleem vervoerd worden maar bij vochtige producten wil het voer weleens vast vriezen aan de vrachtwagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De meeste handelaren geven aan dat het deze week rustig is in de handel. Boeren lijken op het moment druk met de vorst en de prioriteit voor de aankoop van ruwvoer, is wat naar de achtergrond geschoven. Dat komt ook tot uiting in de prijzen. Die zijn deze week grotendeels gelijk gebleven.

Graszaadhooi en stro kost deze week gemiddeld respectievelijk €150 en €140 per ton. Vraag en aanbod blijven aardig in evenwicht. Weidehooi is deze week iets goedkoper geworden en kost nu €195 per ton.

Meer vraag naar kuil
De vraag naar kuilgras lijkt volgens verschillende handelaren wat toe te nemen. Ook het aanbod van kuil begint voorzichtig opgang te komen. Er worden niet overmatig veel kuilen aangeboden. Sommige veehouders verwachten kuilgras over te houden en willen nu van de relatief hoge prijs profiteren.

Snijmaïs noteert deze week gemiddeld €70 per ton. Door de winterse omstandigheden wordt de levering deze week echter zoveel mogelijk uitgesteld. Voeraardappelen zitten deze week rond de €40 per ton. Maar net als de afgelopen weken is het aanbod beperkt. De probleempartijen zijn al in de herfst verkocht en aardappelen die nu in de bewaring zitten, worden door de industrie afgenomen. Bierbostel blijft ook deze week intrek in noteert €2,90 per procent droge stof.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden