Photoagriculture / Shutterstock.com

Inside Melk

Franse melkaanvoer gelijk aan voorgaande jaren

15 Februari 2021 - Kimberly Bakker

De melkproductie in Frankrijk komt over de maand december op een vergelijkbaar niveau uit als voorgaande jaren. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van de Europese Commissie. Ten opzichte van de maand november is, zoals gewoonlijk, een flink plus zichtbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de maand december hebben de Franse melkverwerkers 2.066.620 ton melk gecollecteerd. Dit is een stijging van circa 6,6% ten opzichte van de maand daarvoor. In november kwam de melkaanvoer namelijk uit op 1,93 miljoen ton. Het melkaanvoer cijfer van december is nagenoeg gelijk aan voorgaande jaren. In december 2019 lag de productie op 2,09 miljoen ton, een verschil van 1,3%. In het jaar daarvoor was het cijfer zelfs gelijk (2,06 miljoen ton).

Verwachting
Als er wordt gekeken naar de seizoensmatige trend van de Franse melkaanvoer, dan is de verwachting dat de melkproductie komende maand nog iets verder stijgt, om vervolgens in de maand februari een fikse daling weg te zetten. Overigens liggen de melkaanvoercijfers voor de maand januari wel altijd een stuk verder uit elkaar. Het is dus even afwachten of de cijfers dan ook nog in lijn liggen met 2019.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden