Shutterstock

Inside Voer

Ruwvoerprijzen blijven op een hoog niveau

16 Februari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Het beeld op de ruwvoermarkt blijft rustig deze week. De vorst van vorige week heeft voor wat uitdagingen rondom de logistiek gezorgd, maar er zijn geen grote problemen geweest. Er blijven wel wat zorgen over het beperkte aanbod van ruwvoer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Prijzen in de veehouderij houden alle langere tijd niet over. Veehouders zijn momenteel scherp op de liquiditeit. Verschillende fouragehandelaren zeggen dat te merken. Er wordt best wel wat handel gedaan, maar boeren doen op het moment niet meer dan noodzakelijk. De relatief hoge grondstofprijzen lijken dat sentiment nog wat te versterken.

Goede vraag naar kuilgras
Er is een gezonde vraag naar goed kuilgras. Het aanbod blijft nog steeds beperkt. Naarmate het weideseizoen dichter bij komt, verwachten verschillende handelaren dat er wel wat meer kuilgras beschikbaar komt. Toch blijft het algehele beeld dat er niet overdreven veel aanbod is van kwalitatief goed kuilgras of op (korte) termijn niet beschikbaar komt. De prijs blijft deze week dan ook stabiel op €70 per ton.

Graszaadhooi en stro blijven deze week op hetzelfde niveau als vorige week. Tarwe- en gerstestro kosten beide €140 per ton. Graszaadhooi noteert deze week €150 per ton. Hier is relatief weinig handel in. Opvallend is dat Engelsraai al een aantal weken even duur is als bijvoorbeeld Rietzwenk of Roodzwenk. Meestal is Engelsraai goedkoper. Het beperkte aanbod van graszaadhooi lijkt hier een rol in te spelen.

Maïs noteert deze week €70 per ton. Ook hier is op het moment niet veel handel in met name door een beperkte beschikbaarheid. Bierbostel kost deze week gemiddeld €2,90 per procent droge stof. De prijs hiervan ligt daarmee al langere tijd op een relatief hoog niveau. Voeraardappelen noteren €40 per ton, maar er is moeilijk aan te komen op het moment.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden