Cono

Inside Melk

Cono Kaasmakers doet schepje bovenop melkprijs

2 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Cono Kaasmakers verhoogt de melkprijs voor februari, nadat het deze in januari ongemoeid liet. In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker blijft de zuivelcoöperatie de hoogste maximale melkprijs behouden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor de maand februari verhoogt Cono Kaasmakers de melkprijs met €0,42. In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt de kale melkprijs uit op €34,44 per 100 kilo. Dit is bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en is op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. In de melkprijsvergelijker komt Cono hiermee dichterbij de melkprijs van Bel Leerdammer. Het verschil is nog slechts €0,04.

De maximale melkprijs, inclusief bonussen, stijgt naar €39,94. Hiermee blijft Cono Kaasmakers de koppositie in de vergelijker behouden. Het verschil met de melkprijs van A-ware, die op de tweede plaats noteert, wordt wel kleiner over februari.

Kaas
De melkverwerker uit de Beemster leunt qua melkverwaarding sterk op merkenkaas. De afzet richting de retail kan de gemiste afzet richting de horeca goed compenseren en de commodityprijzen van kaas (Gouda en Edam) zitten sinds begin dit jaar in de lift, zo blijkt uit de noteringen van DCA. Het is goed mogelijk dat dit een rol speelt in de melkprijsverhoging.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden