Royal A-ware

Inside Melk

Melkprijs A-ware blijft in maart stabiel

2 Maart 2021 - Chanti Oussoren

A-ware zet de melkprijsverhoging van februari niet door en houdt de uitbetalingsprijs voor maart onveranderd. Het is voor de coöperatie weer de eerste zijwaartse beweging sinds november.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gewogen werkelijke melkprijs (WP) van A-ware brengt in beeld wat er maandelijks gemiddeld aan melkgeld wordt uitgekeerd. Voor de maand maart blijft deze onveranderd op €36 per 100 kilo. Hierin blijft de AH-melkstroom op €39,74. De biologische melkprijs, die niet wordt meegenomen in de WP, noteert op €50,79.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker blijft de kale melkprijs steken op €33,33 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en 4,42% eiwit en 3,57% vet. De maximale melkprijs, inclusief bonussen, blijft €39,58 per 100 kilo.

Stijgende lijn wordt niet doorgezet
Vorige maand zette A-ware een flinke verhoging in en steeg de melkprijs met maar liefst €0,85, maar de verhoging wordt voor maart niet doorgezet. Hiermee wordt het voorbeeld van FrieslandCampina en Arla, die voor maart wel een verhoging doorvoerde, niet gevolgd. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat A-ware beide coöperaties achter zich laat in de maximale melkprijs van de melkprijsvergelijker. Wat betreft de kale melkprijs scoort FrieslandCampina wel hoger dan A-ware.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden