Agrifoto

Inside Melk

Bel zakt bijna weg uit top 3 in Melkprijsvergelijker

3 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Royal Bel Leerdammer laat de melkprijs voor maart wederom onveranderd. Het zuivelconcern verliest hiermee terrein in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor maart beweegt de uitbetalingsprijs van Bel Leerdammer wederom zijwaarts. Het is de 6e maand op rij zonder prijsmutaties. Dit betekent dat de kale melkprijs in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker op €34,48 blijft hangen. Dit is gebaseerd op een jaarleverantie van 1 miljoen kilo op basis van 4,42% vet en 3,57% De maximale melkprijs, inclusief bonussen, blijft onveranderd op €37,98.

Het is niet de eerste keer dat Bel Leerdammer de melkprijs voor een dusdanig lange periode stabiel houdt. In de zomer van 2019 bewoog de melkprijs ook langdurig zijwaarts. 

Terrein verloren
Ondanks dat de melkprijs niet daalt, verliest Bel Leerdammer wel terrein in de melkprijsvergelijker. Dit omdat concurrent FrieslandCampina de melkprijs voor maart verhoogde en nu een gelijke kale melkprijs hanteert. Vooralsnog staat Bel met de kale melkprijs in de top-3. Cono verhoogde de melkprijs voor februari echter en noteert nog slechts €0,04 onder de kale melkprijs van Bel. 

In de maximale melkprijs noteert het Bel Leerdammer nog op een gedeelde 3e plaats samen met FrieslandCampina, maar Vreugenhil moet de melkprijs nog bekendmaken en hanteerde in januari een gelijke prijs. Als Vreugdenhil verhoogt, dan wordt Bel Leerdammer uit de top 3 verstoten. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden