Shutterstock

Inside Voer

Weideseizoen voelt ver weg op voermarkt

9 Maart 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De handel in ruwvoer trekt nog niet aan. Het sombere weer lijkt haast wel voor een bedrukte stemming te zorgen. Door het voorspelde herfstachtige weer voelt het nieuwe weideseizoen nog ver weg. Vorige week scheen de zon en was de stemming onder boeren en handelaren veel optimistischer. De fouragehandel blijft, weliswaar op een laag pitje, goed doorlopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Verschillende handelaren geven aan dat er maar weinig aanbod is. De vraag is ook niet overdreven. Dat houdt elkaar redelijk goed in evenwicht. Het is niet zo dat al het ruwvoer direct verkocht wordt, maar het duurt niet lang om een koper te vinden. 

Weinig omzet
In kuilgras is van de week niet veel gehandeld. Veehouders zijn door de relatief hoge prijs wat afwachtend. Daar komt bij dat er ook gewoon weinig goed kuilgras te krijgen is. Kuil van een mindere kwaliteit is ruimer beschikbaar, maar hier is weer niet veel vraag naar. Er lijken maar weinig boeren te zijn die voor het einde van het seizoen echt door de voorraad heen zijn. Dat zijn normaal de kopers van het mindere gras. De prijs van kuilgras blijft deze week onveranderd op €70 per ton voor goed spul.

Naar snijmaïs is op het moment best wel vraag, maar ook hier is het aanbod beperkt. De prijs van goede snijmaïs ligt ronde €70 per ton. Bierbostel noteert net als de afgelopen weken rond de €2,90 per procent droge stof. De vraag blijft goed. Naar verwachting komt hier pas verandering in als de koeien naar buiten gaan en het rantsoen daarop aangepast moet worden.

Heel weinig handel in voeraardappelen
Voeraardappelen zijn moeilijk te krijgen op het moment. Verschillende handelaren merken op al een aantal weken geen voeraardappelen verkocht te hebben. De notering staat deze week op €45 per ton.

Hooi en stro blijft in trek. Tarwestro kost gemiddeld zo'n €145 per ton. Gerstestro is circa €5 goedkoper. Voor zowel tarwe- als gerstestro geldt dat de voorraad krap is. Mooi weidehooi wordt door verschillende handelaren veel uit het buitenland gehaald. Vooral Zuid-Duitsland is populair. In Nederland is goed weidehooi maar moeilijk te vinden. De prijzen van mooi weidehooi variëren behoorlijk en lopen voor goed spul uiteen van circa €180 tot €220 per ton. Graszaadhooi kost circa €150 per ton. Ook die prijs is al langere tijd stabiel.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden