Agrifoto

Inside Voer

Vaste stemming op de ruwvoermarkt

16 Maart 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De stemming is vast op de ruwvoermarkt. Handelaren geven aan dat er iets meer vraag dan aanbod is van ruwvoer maar dat de prijzen stabiel blijven. Afgelopen jaar waren de opbrengsten van oa. gras, maïs en stro matig. Dat effect is nu merkbaar op de ruwvoermarkt. Een koper vinden is daardoor onder de huidige omstandigheden niet moeilijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Veehouders zijn door de matige melkprijs en de relatief hoge voerprijzen wel voorzichtig met bijkopen. Wat nodig is, wordt gewoon gekocht. Een vracht extra laten komen, is er in veel gevallen echter niet bij.

Meer aanbod kuilgras
De markt voor kuilgras is de afgelopen week aangetrokken. Veehouders die zeker weten dat ze voldoende kuilgras hebben, willen nu van de hoge prijzen profiteren en bieden gras aan dat over is. Kuilgras van goede kwaliteit, dat geschikt is voor melkgeiten, kost gemiddeld €70 per ton in de silo geleverd. Gras van een iets mindere kwaliteit is circa €5 à €10 per ton goedkoper.

Van snijmaïs is op het moment de handel wat ingezakt. Er wordt nog wel wat gedaan, maar minder dan in andere jaren. Er zijn niet veel aanbieders van maïs en er is niet veel vraag naar. De gemiddelde prijs is in de DCA-indicatienotering €67,50 per ton. Dat is €2,50 lager dan vorige week. Veehouders gaan volgens verschillende handelaren uit van een vroeg voorjaar. Dan kunnen ze het rantsoen aanvullen met vers gras in plaats van maïs.

Goede vraag naar bierbostel
De vraag naar Bierbostel blijft goed. De prijs ligt op hetzelfde niveau als vorige week, namelijk €2,90 per procent droge stof. Sorteerbedrijven verwerken volgens sommige fouragehandelaren wat meer aardappelen. Daardoor komen meer voeraardappelen op de markt. De prijs is €40 per ton, €5 goedkoper dan vorige week.

De prijzen voor hooi en stro blijven stabiel. In Nederland is weinig voorraad meer waardoor veel handelaren hooi en stro uit het buitenland halen. Tarwestro kost circa €145 per ton, weidehooi zit rond de €200 per ton en graszaadhooi op €150 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden