Arla

Inside Melk

Arla verhoogt melkprijs en maakt forse inhaalslag

23 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Arla Foods schroeft de voorschotmelkprijs voor april flink op. In de Boerenbusiness melkprijsvergelijker schiet de zuivelcoöperatie flink de lucht in en maakt een forse inhaalslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorige maand zette Arla Foods al voor het eerst sinds maanden een verhoging in van de melkprijs. Destijds werd de voorschotprijs met €0,50 verhoogd, maar in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker werd nog geen terrein gewonnen. 

Toeslag Arlagården® Plus
Voor april wordt de voorschotprijs met maar liefst €1,50 verhoogd tot €34,46 per 100 kilo bij 4,2% vet en 3,4% eiwit.

De financiële vergoeding voor Arlagården® Plus wordt per april niet langer als toeslag betaald, maar wordt in plaats daarvan toegevoegd aan de vet- en eiwitwaarden die als onderdeel van de grondstofwaarde worden uitbetaald. Hiermee wint de zuivelcoöperatie fors terrein in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker.

De kale melkprijs schiet met respectievelijk €2,55 omhoog naar een prijs van €34,21. Dit is berekend bij 4,42% vet en 3,57% eiwit op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Hiermee sprint Arla weg uit de bodem van de melkprijsvergelijker. De maximale melkprijs stijgt eveneens met €2,55 en noteert voor april op €37,72 per 100 kilo.

Biologische melkprijs
Ook de biologische melkprijs van Arla zet een stap omhoog. De voorschotprijs stijgt naar €47,24 per 100 kilo. En in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de prijs met €1,96 tot €46,28. Arla zet hiermee de stijgende lijn door, terwijl FrieslandCampina vorige maand juist een daling inzette. Afhankelijk van wat de melkprijs van FrieslandCampina doet voor april zou er voor het eerst sinds maanden wat kunnen veranderen aan de rangorde.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden