Shutterstock

Inside Melk

Verkopers fosfaatrechten hebben geen haast

24 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De handel in fosfaatrechten verloopt aardig volgens de seizoensmatige trend. Er worden rechten verhandeld, maar de vraag is niet denderend. Verkopers hebben veelal een afwachtende houding. Wat wordt er komende tijd van de prijs verwacht?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in fosfaatrechten verloopt vrij rustig. Wekelijks worden er wat rechten verhandeld, maar het loopt geen storm. Dit komt mede door afwachtende verkopers die de rechten met het huidige prijsniveau nog niet op de markt brengen.

Er zit wel wat vraag in de markt, al worden handelaren zeker niet platgebeld. De DCA notering van kooprechten stijgt deze week met €1 tot €128 per recht. De prijs ligt €2,50 hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De handel in leaserechten is voorlopig nog niet in trek.

Verwachting
De handel in fosfaatrechten blijft lastig te voorspellen. Wel zijn er positieve ontwikkelingen op de zuivelmarkt. De zuivelnoteringen zaten al langere tijd in de lift, maar ook een aantal melkprijzen laten nu voorzichtige stijging zien. Voor april schroefde Arla de melkprijs zelfs flink op. 

Dit biedt wellicht perspectief voor de fosfaatrechtenmarkt en het is goed mogelijk dat de fosfaatrechtenprijs daardoor wat stijgt. Anderzijds komen er ook periodes aan voor melkveehouders vanwege de voorjaarswerkzaamheden en kan het zijn dat de prioriteiten elders liggen dan bij de aankoop van fosfaatrechten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden