Agrifoto

Inside Melk

Kale melkprijs A-ware hijgt in de nek van Bel

2 April 2021 - Chanti Oussoren

De melkprijs van Royal A-ware bleef vorige maand stabiel, maar zet deze maand weer een verhoging in. Met de forse verhoging wint de kale melkprijs terrein in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker en hijgt het in de nek van Bel Leerdammer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gewogen werkelijke melkprijs (WP) van A-ware brengt in beeld wat er maandelijks gemiddeld aan melkgeld wordt uitgekeerd. Voor april wordt deze vastgesteld op €37,55 per 100 kilo. Dat is een toename van maar liefst €1,55 ten opzichte van de melkprijs van maart. De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs. De melkprijs voor de AH-melkstroom stijgt naar €41,29 per 100 kg melk. De biologische melkprijs noteert voor april op €52,34

A-ware hijgt Bel in de nek
In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker schiet de kale melkprijs met €1,54 omhoog naar €34,87 per 100 kilo. Dit is bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. Hiermee weet A-ware Bel Leerdammer, die in de prijsvergelijker boven A-ware noteert, nog niet in te halen. Maar de afstand wordt wel bijna geheel teniet gedaan. Waar Bel in maart nog €1,15 boven A-ware noteerde, is het verschil in maart nog slechts €0,01 per 100 kilo.

Maximale melkprijs vergroot voorsprong.
De maximale melkprijs, inclusief bonussen, stijgt naar €41,11. A-ware was met de maximale melkprijs al een van de koplopers, maar met deze verhoging wordt de voorsprong verder vergroot. Enkel Cono Kaasmakers noteerde in de voorgaande maanden boven A-ware, maar die moet de melkprijs nog bekendmaken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden