Shutterstock

Inside Varkens

Ruim varkensaanbod wil niet echt slinken

2 April 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

De varkensmarkt gaat nog altijd gebukt onder een ruim aanbod. Het afbouwen wil niet echt vlotten en de vleesafzet is nog altijd beperkt. De DCA Beursprijs 2.0 vindt dan ook geen ruimte voor een verhoging deze week. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De omstandigheden op de varkensmarkt zijn weinig veranderd ten opzichte van vorige week. Het varkensaanbod is nog altijd ruim en het afbouwen wil niet goed vlotten. Handelaren geven aan dat er voldoende varkens zijn en dat de afzet stroef verloopt.

Dit komt ook naar voren in de exportcijfers. De totale Nederlandse vleesvarkensexport lag in week 11 op iets meer dan 12.500 stuks. Dit is een afname van ruim 6.000 stuks in vergelijking met de voorgaande week. De exportcijfers lagen al flink onder het niveau van vorig jaar, maar de afstand wordt in week 11 verder vergroot.

Barbecues uit de schuur
De goede weersomstandigheden van afgelopen week hebben de vleesafzet wel een kleine impuls gegeven. Barbecues zijn uit de schuur getrokken en ook Pasen stimuleert de verkoop van barbecueproducten. De weersvooruitzichten voor komende week zijn daarentegen weer minder. Een doorzettende stimulans kan dit de markt vooralsnog dus niet geven.

De DCA Beursprijs 2.0 kan de weg naar boven nog niet hervatten en de notering blijft stabiel. Dit houdt in een prijs van €1,54 voor geslachte varkens en €1,17 voor levende varkens.

Bekijk hier de laatste notering.

Europese varkensprijzen
Ook elders in Europa bewegen de varkensprijzen overwegend stabiel. De Spaanse varkensprijs zet als enige de stijging van de afgelopen weken voort. Met een verschil van ruim €0,30 per kilo steekt Spanje met kop en schouders boven andere landen uit in de Duitse ISN prijsvergelijking. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden