Shutterstock

Inside Melk

Nederlandse melkaanvoer komt terug van forse daling

12 April 2021 - Chanti Oussoren

De Nederlandse melkaanvoer weet nog altijd niet de productieniveaus van vorig jaar te evenaren. Over de maand melk werd er wederom minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Het negatieve verschil wordt wel kleiner.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale melkaanvoer noteert voor maart op 1,21 miljoen ton. De melkaanvoer neemt wel weer toe in vergelijking met de voorgaande maand. In februari werd er namelijk 1,08 miljoen ton geproduceerd. Dit heeft onder andere te maken met de langzaam beter wordende weersomstandigheden. 

Desondanks ligt het productievolume nog wel altijd onder het niveau van vorig jaar. Het verschil wordt wel kleiner. Waar er vorige maand nog een negatief verschil van 5,6% werd geconstateerd, bedraagt het verschil voor maart nog slechts 0,7%. De gemiddelde dagproductie bedroeg iets meer dan 39.000 ton.

Vetproductie herstelt
De vetproductie heeft zich ook aardig weten te herstellen in vergelijking met de voorgaande maand. In februari lag de vetproductie namelijk nog onder het niveau van vorig jaar, maar in maart ligt de vetproductie met 55.515 ton weer 0,5% boven het niveau van vorig jaar. Het vetpercentage is tevens gestegen, van 4,52% vorig jaar tot 4,57% dit jaar.

Wisselvallig weer
Nu er seizoensmatig betere weersomstandigheden aankomen, ligt het in de lijn der verwachting dat de productie verder omhoog gaat. Het weer is echter nog geen stabiele factor, we kampen nog met koude dagen en sneeuwval in het land. Wel zitten de melkprijzen in de lift en mogelijk stimuleert dat een verhogende melkaanvoer.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden