Shutterstock

Inside Melk

Milcobel zet opwaartse prijsbeweging voort

15 April 2021 - Chanti Oussoren

Milcobel heeft de melkprijs in de afgelopen maanden al flink opgeschroefd en ook voor de maand april wordt een verhoging doorgevoerd. Hiermee stijgt de melkprijs over de eerste 4 maanden van het jaar met maar liefst €5 per 100 liter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Belgische zuivelverwerker heeft dit jaar de melkprijs enkel nog verhoogd. Ook voor april komt hier geen verandering in en de melkprijs gaat wederom omhoog. In januari was er nog sprake van een trendbreuk toen de melkprijs steeg na 9 maanden stabiel te zijn gebleven.

Voor de lopende aprilleveringen wordt de standaardprijs met €1 euro verhoogd tot €32 per 100 liter. Dit correspondeert met een reëel uitbetaalde melkprijs van €34,56 per 100 liter voor een gestandaardiseerde levering. Dit is berekend bij 4,3% vet, 3,5% eiwit en bij een jaarleverantie van 650.000 liter. Daarnaast moet voldaan worden aan IKM-certificatie, moet deelgenomen worden aan het paratbc-programma, mogen er geen strafpunten of penalisatie voor remstoffen zijn en moet het kiemgetal onder 25.000 per milliliter liggen, het celgetal onder 300.000 per milliliter en het coligetal onder 50 per milliliter.

Bedrijfsprestaties en gunstigere markt
Met de verhoging voor april wordt er over de eerste 4 maanden van het jaar een stijging van de melkprijs van €5 euro per 100 liter gerealiseerd. Deze toename wordt door het bedrijf toegeschreven aan zowel de verbeterde bedrijfsprestaties van Milcobel als de gunstigere marktomstandigheden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden