Shutterstock

Inside Melk

Britse melkveehouderij op weg naar recordproductie

16 April 2021 - Redactie Boerenbusiness

Melkveebedrijven in het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben de melkaanvoer in maart van dit jaar naar een recordhoogte gebracht. In februari lag de melkproductie nog rond hetzelfde niveau als in de afgelopen 3 jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In maart is er ruim 1,38 miljoen ton melk geleverd, wat een record is voor deze maand. Dit is 6% meer dan in maart 2020 en 4% meer dan over maart 2019. Dit blijkt uit de cijfers die de AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board) publiceert.

De verwachting is dat de melkproductie nog verder gaat oplopen in deze maand april. In deze periode is de dagelijkse melkaanvoer gemiddeld 1,2% hoger dan verwacht. Het 7-daagse gemiddelde komt uit op 36,4 miljoen liter per dag. De prognose was dat de melkaanvoer nog verder kan oplopen tot 37,8 miljoen liter per dag op 9 mei. Dit kan echter 500.000 liter hoger uitvallen, volgens AHDB.

Volgens analist Chris Gooderham is het hogere volume van melkaanvoer een probleem voor de verwerkers. Zo kunnen meerdere melkfabrieken niet hard genoeg opschalen om het melkvolume te verwerken. Wel is er in april een koudefront over het land gekomen, wat mogelijk kan resulteren in een iets lager volume. Dat kan de melkfabrieken mogelijk tijdelijk wat extra lucht geven.

* Tot december 2020 is de melkaanvoer gemeld door de Europese Commissie. Vanaf december 2020 is AHDB de bron.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden