Shutterstock

Inside Melk

Wie betaalde de beste melkprijs in maart?

16 April 2021 - Chanti Oussoren

Maart was geen slechte maand voor de ontwikkeling van de melkprijzen. Over het algemeen zaten de melkprijzen in de lift, er waren slechts 2 zuivelverwerkers die de melkprijs niet verhoogden. Wie betaalde de beste melkprijs en hoe beweegt de gemiddelde melkprijs over maart?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde kale melkprijs in de Boerenbusiness Melkprijsverglijker noteert voor maart op €33,73 per 100 kilo. De stijging wordt voortgedreven door het merendeel van de zuivelverwerkers. Enkel Bel Leerdammer en A-ware hielden de melkprijs voor maart ongemoeid en speelden dus geen rol in de gemiddelde verhoging.

De mutaties van de melkprijzen hebben voor een nieuwe koploper in de vergelijker gezorgd. Cono heeft in maart de afstand met Bel Leerdammer vergroot. Hiermee hanteert Cono in maart de hoogste kale melkprijs met €36,05 per 100 kilo. Bel Leerdammer noteert met FrieslandCampina op een gedeelde tweede plaats. Beide hanteren namelijk een prijs van €34,48 per 100 kilo in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.

Vreugenhil is nog een plekje gestegen en noteert met een melkprijs van €33,64 op een vierde plaats boven A-ware met een melkprijs van €33,33 per 100 kilo. In de onderste regionen hebben geen verschuivingen plaatsgevonden. Arla noteert nog altijd onderaan met daarboven DOC Kaas.

Maximale melkprijs
De gemiddelde maximale melkprijs voor maart noteert op €37,21. Qua rangorde in de prijsvergelijker hebben er geen veranderingen plaatsgevonden. Cono staat nog altijd bovenaan en noteert voor maart de hoogste prijs in de vergelijker met €40,55. Arla noteert onderaan in de vergelijker met een maximale melkprijs van €34,27.

Melkprijzen april
Het gros van de prijzen voor april zijn inmiddels ook al bekend. Op basis van deze melkprijzen groeit de gemiddelde melkprijs voor april waarschijnlijk ook. Verwerkers hebben namelijk nog louter stijgende melkprijzen bekendgemaakt. De melkprijzen van Vreugdenhil en Cono moeten echter nog bekendgemaakt worden. De melkaanvoer werkt momenteel toe naar de seizoensmatige piek in de zomer. Maar de huidige aanvoer loopt mede door de koude weersomstandigheden nog achter op vorig jaar. Het aanbod blijft dus op de korte termijn nog beperkt in combinatie met een goede vraag. Een directe verlaging van de melkprijs ligt niet in de lijn der verwachting.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden