Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatrechtenaanbod vindt weg naar de markt

28 April 2021 - Chanti Oussoren

De handel in fosfaatrechten verloopt nog altijd vrij rustig. Er worden wel partijen verhandeld, maar er is geen sprake van drukte. Hoe is de verhouding tussen vraag en aanbod momenteel?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Seizoensmatig is de vraag naar fosfaatrechten jaarlijks wat matig rond deze tijd van het jaar. Voorjaarswerkzaamheden hebben bij goede weersomstandigheden de prioriteit en de handel staat dan ook op een laag pitje. Toch is het niet zo dat de handel helemaal stilvalt.

In de afgelopen week zijn er een aantal partijen verhandeld, zo bevestigen commissionairs. Nu ook de melkprijzen de weg naar boven weer hebben gevonden, is er in de markt wat beter sentiment en meer ruimte voor aanschaf. 

Vraag- en aanbodverhouding
In de afgelopen week is er wat meer aanbod op de markt gekomen. Zowel vraag als aanbod zijn niet denderend momenteel, maar wanneer beide vergeleken worden, heeft het aanbod momenteel licht de overhand.

In de voorgaande weken hebben er wat prijsschommelingen plaatsgevonden vanwege de vraag- en aanbodverhouding. Zo is de DCA notering van fosfaatrechten in week 16 gestegen tot €135,50. Inmiddels is de notering teruggezakt naar €134. Hiermee beweegt de prijs wel flink boven het niveau van vorig jaar en is er een positief verschil van bijna 14%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden